Zeleninová polévka s růžičkovou kapustičkou

Zeleninová polévka s růžičkovou kapustičkou

Zeleninová polévka s růžičkovou kapustičkou od Viki

Recept od Viktorie HrazdílkováZařazení: Recepty, Únor
Porce

4

porce
Čas přípravy

2

hodiny 
Kalorie

2

hodiny 

38

minut
Typ jídla

Vegan

Ingredience

  • 1ks cibule

  • 300g celeru

  • 450g mrkve

  • 1ks pórek

  • 6 kuliček nového koření

  • 8 kuliček černého pepře

  • 3ks bobkové listy

  • 30ks růžičková kapustička

  • listová petrželka

  • sůl

Postup

  • Polovinu kořenové zeleniny nakrájíme na větší kusy a dáme do hrnce.
  • Ke kořenovce přidáme cibuli rozkrojenou na polovinu,  1/2 pórku, nové koření, bobkový list, černý pepř a sůl. Zalijeme vodou a vaříme 1,5hodiny. Po uvaření vývar scedíme a dáme znovu vařit.
  • Do zcezeného vývaru přidáme na plátky pokrájenou druhou polovinu kořenové zeleniny, zbytek pórku a růžičkovou kapustičku. Vaříme do změknutí.
  • Před podáváním vydatně zasypeme pokrájenou petrželkou.