Zeleninová hořčice

Zeleninová hořčice

Zeleninová hořčice

Recept od Pepa NemravaZařazení: Nezařazené
Porce

4

porce
Čas přípravy

45

minut
Kalorie

1

hodina 

20

minut
Typ jídla

Vegan

Ingredience

  • 1kg cibule

  • 1kg paprik

  • 1kg rajčat

  • 10 stroužků česneku

  • 3 feferonky (můžeme vynechat)

  • 2dcl rostlinného oleje

  • 2dcl plnotučné hořčice

  • 2dcl octa

  • 10dkg cukru

  • 1/2 sáčku DEKA

Postup

  • Všechnu zeleninu pokrájíme na kostičky.
  • Do hrnce dáme rozehřát olej a přidáme nakrájenou zeleninu a všechny ostatní ingredience. Za občasného míchání vaříme dokud se ze směsi nevyvaří podstatná část vody.
  • Až je podstatná část vody vyvařená, rozmixujeme vyvařenou směs a poté vaříme dál, aby směs zhoustla na požadovanou hustotu (hustota hutnější hořčice).
  • Po zhoustnutí směs nalijeme do zavařovacích sklenic a zavíkujeme.
  • Naplněné sklenice umístíme na plech, zalijeme 2-3 cm vody a dáme do trouby sterilovat 20 min při 80°C.
  • Množství by mělo vyjít na 10 sklenic velikosti sklenice dětské přesnídávky.

Poznámky