Zeleninová hořčice

Zeleninová hořčice
Zařazení: NezařazenéPorce
4
porceČas přípravy
45
minutKalorie
1
hodina20
minutTyp jídla
Vegan
Ingredience
1kg cibule
1kg paprik
1kg rajčat
10 stroužků česneku
3 feferonky (můžeme vynechat)
2dcl rostlinného oleje
2dcl plnotučné hořčice
2dcl octa
10dkg cukru
1/2 sáčku DEKA
Postup
- Všechnu zeleninu pokrájíme na kostičky.
- Do hrnce dáme rozehřát olej a přidáme nakrájenou zeleninu a všechny ostatní ingredience. Za občasného míchání vaříme dokud se ze směsi nevyvaří podstatná část vody.
- Až je podstatná část vody vyvařená, rozmixujeme vyvařenou směs a poté vaříme dál, aby směs zhoustla na požadovanou hustotu (hustota hutnější hořčice).
- Po zhoustnutí směs nalijeme do zavařovacích sklenic a zavíkujeme.
- Naplněné sklenice umístíme na plech, zalijeme 2-3 cm vody a dáme do trouby sterilovat 20 min při 80°C.
- Množství by mělo vyjít na 10 sklenic velikosti sklenice dětské přesnídávky.
Poznámky
- Hořčici servírujeme k jarním kapustovým závitkům.