Uzený hovězí jazyk s vejmrdou a domácím kváskovým chlebem

Uzený hovězí jazyk s vejmrdou a domácím kváskovým chlebem

Uzený hovězí jazyk s vejmrdou a domácím kváskovým chlebem od Viki

Recept od Viktorie HrazdílkováZařazení: Recepty, Únor
Porce

4

porce
Čas přípravy

3

hodiny 

30

minut
Kalorie

5

hodin 

45

minut
Typ jídla

Masité

Ingredience

  • 1ks uzený hovězí jazyk

  • 3ks bobkový list

  • 6ks nové koření

  • 4 stroužky česneku

  • sůl, pepř

  • 100g čerstvého křenu

  • 150g jablka

  • 2PL uzeného vývaru

  • 1PL octa

  • špetka soli

Postup

  • Nejprve dáme vařit hovězí jazyk na 3 hodiny do vody, do které přidáme bobkový list, nové koření, sůl a pepř.
  • Po uvaření nám vznikne uzený vývar, který si necháme stranou (TIP můžeme ho použít například na křenovou omáčku podle Pepy. Uvařený jazyk je nutné před podáváním oloupat.
  • Nyní si připravíme strouhaný křen s jablkem neboli “vejmrdu”. nastrouháme křen a jablko.
  • Strouhaná jablka a křen smícháme, ihned zalijeme octem, horkým vývarem a vmícháme sůl (případně dochutíme cukrem – podle kyselosti jablka).
  • Podáváme s domácím žitným kváskovým chlebem.