Teplý podzimní salát z červené řepy a cibule se zálivkou z medu a hrušek a smaženými tvarůžky

Teplý podzimní salát               z červené řepy a cibule         se zálivkou z medu a hrušek a smaženými tvarůžky

Teplý podzimní salát z červené řepy a cibule se zálivkou z medu a hrušek a smaženými tvarůžky

Recept od Pepa Nemrava
Počet porcí

2

porce
Čas přípravy

20

minut
Doba vaření

50

minut
Kalorie

350

kcal

Ingredience

  • 1 červená řepa

  • 1 červená červená

  • 1 hruška

  • 2 PL medu

  • 2 PL nasekaných vlašských ořechů

  • 2 dcl jablečný ocet

  • 1 PL másla

  • 5 PL olivového oleje

  • 1 ks vajíčko

  • 1 balení Olomouckých tvarůžků

  • hladká mouka

  • strouhanka

  • olej na smažení

  • sůl

  • pepř

  • 1/2 ČL skořice

  • 2 ks hřebíčku

  • 1 hrst listové petrželky

Postup

  • Červenou řepu a cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, dáme do zapékací misky, zalijeme 1dcl jablečného octa, olivovým olejem, osolíme, opepříme, promícháme a dáme péct do trouby na 180st 50 minut
  • Mezitím si připravíme hruškovo-medovou zálivku.
  • Hrušky si oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky.
  • V rendlíku si rozehřejeme máslo, přidáme hrušky a zvolna restujeme. Po zarestování přidáme med, zbytek jablečného octa, hřebíček, skořici, osolíme a zvolna vaříme asi 10 minut
  • Do dalšího rendlíku si dáme rozehřát olej na smažení, v němž následně budeme smažit tvarůžky.
  • Tvarůžky si nakrájíme na čtvrtky a obalíme v klasickém trojobalu, následně osmažíme dozlatova
  • Nasekané vlašské ořechy si opražíme na suché pánvi.
  • Po vyjmutí zeleniny z trouby zalijeme hruškovo-medovou zálivkou, přisypeme nasekanou petrželku a zlehka promícháme.
  • Salát podáváme posypaný praženými vlašskými ořechy, petrželkou a doplněný smaženými tvarůžky.

Poznámky

  • Pokud chcete mít jistotu, že sýr při smažení nevyteče, obalujte vždy dvakrát.