Teplý podzimní salát z červené řepy a cibule se zálivkou z medu a hrušek a smaženými tvarůžky

Teplý podzimní salát z červené řepy a cibule se zálivkou z medu a hrušek a smaženými tvarůžky
Počet porcí
2
porceČas přípravy
20
minutDoba vaření
50
minutKalorie
350
kcalIngredience
1 červená řepa
1 červená červená
1 hruška
2 PL medu
2 PL nasekaných vlašských ořechů
2 dcl jablečný ocet
1 PL másla
5 PL olivového oleje
1 ks vajíčko
1 balení Olomouckých tvarůžků
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení
sůl
pepř
1/2 ČL skořice
2 ks hřebíčku
1 hrst listové petrželky
Postup
- Červenou řepu a cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, dáme do zapékací misky, zalijeme 1dcl jablečného octa, olivovým olejem, osolíme, opepříme, promícháme a dáme péct do trouby na 180st 50 minut
- Mezitím si připravíme hruškovo-medovou zálivku.
- Hrušky si oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky.
- V rendlíku si rozehřejeme máslo, přidáme hrušky a zvolna restujeme. Po zarestování přidáme med, zbytek jablečného octa, hřebíček, skořici, osolíme a zvolna vaříme asi 10 minut
- Do dalšího rendlíku si dáme rozehřát olej na smažení, v němž následně budeme smažit tvarůžky.
- Tvarůžky si nakrájíme na čtvrtky a obalíme v klasickém trojobalu, následně osmažíme dozlatova
- Nasekané vlašské ořechy si opražíme na suché pánvi.
- Po vyjmutí zeleniny z trouby zalijeme hruškovo-medovou zálivkou, přisypeme nasekanou petrželku a zlehka promícháme.
- Salát podáváme posypaný praženými vlašskými ořechy, petrželkou a doplněný smaženými tvarůžky.
Poznámky
- Pokud chcete mít jistotu, že sýr při smažení nevyteče, obalujte vždy dvakrát.