Teplý podzimní salát s řepou, dýní, cibulí, šípkovým balsamikem a čerstvým rakytníkem

Teplý podzimní salát s řepou, dýní, cibulí, šípkovým balsamikem a čerstvým rakytníkem

Teplý podzimní salát s řepou, dýní, cibulí, šípkovým balsamikem a čerstvým rakytníkem

Recept od Viktorie Hrazdílková
Počet porcí

2

porce
Čas přípravy

30

minut
Doba vaření

40

minut
Kalorie

250

kcal

Ingredience

  • 1 řepa

  • 1 jablko

  • 1 hrst šípků

  • 3 vlašské oříšky

  • 1/2 menší dýně

  • 1 ČL třtinového cukru

  • 1 ČL octa

  • 1 PL tymiánu

  • 1 PL Olivového oleje

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Dýni, řepu nakrájíme na kostky a cibuli na měsíčky
  • Zeleninu dáme do zapékací misky, osolíme, opepříme, zasypeme tymiánem, zalejeme olivovým olejem a dáme péct na 180st 15 minut.
  • Mezitím připravíme šípkové balsamiko.
  • Do rendlíku dáme hrnek vody, hrst šípků a necháme vařit zhruba 20 minut
  • Poté šípky rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes jemné sítko
  • “Výluh,, z šípků dáme zpět do rendlíku a přidáme cukr, ocet a trochu soli. Následně provaříme, aby směs trochu zhoustla.
  • Pečenou zeleninu dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájené jablko, nasekané vlašské oříšky a zalijeme šípkovým balsamikem
  • Salát můžeme posypat nasekanou petrželkou, případně čerstvým rakytníkem, který je velmi bohatý na vitamín C a podpoří naši imunitu.