Teplý podzimní salát s řepou, dýní, cibulí, šípkovým balsamikem a čerstvým rakytníkem

Teplý podzimní salát s řepou, dýní, cibulí, šípkovým balsamikem a čerstvým rakytníkem
Počet porcí
2
porceČas přípravy
30
minutDoba vaření
40
minutKalorie
250
kcalIngredience
1 řepa
1 jablko
1 hrst šípků
3 vlašské oříšky
1/2 menší dýně
1 ČL třtinového cukru
1 ČL octa
1 PL tymiánu
1 PL Olivového oleje
sůl
pepř
Postup
- Dýni, řepu nakrájíme na kostky a cibuli na měsíčky
- Zeleninu dáme do zapékací misky, osolíme, opepříme, zasypeme tymiánem, zalejeme olivovým olejem a dáme péct na 180st 15 minut.
- Mezitím připravíme šípkové balsamiko.
- Do rendlíku dáme hrnek vody, hrst šípků a necháme vařit zhruba 20 minut
- Poté šípky rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes jemné sítko
- “Výluh,, z šípků dáme zpět do rendlíku a přidáme cukr, ocet a trochu soli. Následně provaříme, aby směs trochu zhoustla.
- Pečenou zeleninu dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájené jablko, nasekané vlašské oříšky a zalijeme šípkovým balsamikem
- Salát můžeme posypat nasekanou petrželkou, případně čerstvým rakytníkem, který je velmi bohatý na vitamín C a podpoří naši imunitu.