Plněné bramborové knedlíky uzeným masem

Plněné bramborové knedlíky uzeným masem

Plněné bramborové knedlíky uzeným masem

Recept od Pepa NemravaZařazení: Listopad, Recepty
Počet porcí

4

porce
Čas přípravy

30

minut
Doba vaření

40

minut

Ingredience

  • 500g vařeného uzeného ocásku

  • 1000g brambor

  • 300g hrubé mouky

  • 2 cibule

  • 3 vejce

  • 2 PL sádla

  • Sůl

  • Pepř

  • listová petrželka

  • 3 stroužky česneku

Postup

  • Masová náplň
  • Jednu cibuli si nakrájíme na kostičky a dáme si ji do zlatova otestovat na jednu lžíci sádla.
  • Uzené maso taky nakrájíme na drobné kostičky a dáme k cibuli a také zlehka zarestujeme.
  • Přidáme nadrcený česnek, osolíme, opepříme, promícháme a sundáme z plamene.
  • Následně přidáme hrst nadrobno nasekané petrželky.
  • Knedlíky
  • Brambory si uvaříme ve slupce v osolené vodě nejlépe den dopředu a necháme vychladnout.
  • Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  • Dáme si vařit hrnec s osolenou vodou, v němž pak budeme vařit knedlíky.
  • Osolíme přidáme vajíčka a zamícháme.
  • Přidáme mouku a velmi rychle zapracujeme, aby nám těsto nezřídlo.
  • Těsto si rozdělíme asi na 12 dílů a z nich vyválíme placičky zhruba 0,5cm silné. Nezapomeňte si pomoučit pracovní plochu.
  • Doprostřed placiček si dáme náplň a balíme do úhledných kuliček.
  • Knedlíky vaříme 12-15 minut osolené horké vodě.
  • Smažená cibulka
  • V pánvi si rozpustíme zbytek sádla.
  • Druhou cibuli si rozkrojíme na poloviny a ty pak rozkrájíme na tenká půlkolečka.
  • Cibulku dáme zvolna smažit na sádlo do zlatova a pak s ní zasypeme knedlíky.

Poznámky

  • Recept na zelí najdete u Svatomartinské husy.
  • Knedlíky můžete obalit v opražené strouhance, do níž zamícháte na drobné nasekanou petrželku.