Plněné bramborové knedlíky uzeným masem

Plněné bramborové knedlíky uzeným masem
Zařazení: Listopad, ReceptyPočet porcí
4
porceČas přípravy
30
minutDoba vaření
40
minutIngredience
500g vařeného uzeného ocásku
1000g brambor
300g hrubé mouky
2 cibule
3 vejce
2 PL sádla
Sůl
Pepř
listová petrželka
3 stroužky česneku
Postup
- Masová náplň
- Jednu cibuli si nakrájíme na kostičky a dáme si ji do zlatova otestovat na jednu lžíci sádla.
- Uzené maso taky nakrájíme na drobné kostičky a dáme k cibuli a také zlehka zarestujeme.
- Přidáme nadrcený česnek, osolíme, opepříme, promícháme a sundáme z plamene.
- Následně přidáme hrst nadrobno nasekané petrželky.
- Knedlíky
- Brambory si uvaříme ve slupce v osolené vodě nejlépe den dopředu a necháme vychladnout.
- Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Dáme si vařit hrnec s osolenou vodou, v němž pak budeme vařit knedlíky.
- Osolíme přidáme vajíčka a zamícháme.
- Přidáme mouku a velmi rychle zapracujeme, aby nám těsto nezřídlo.
- Těsto si rozdělíme asi na 12 dílů a z nich vyválíme placičky zhruba 0,5cm silné. Nezapomeňte si pomoučit pracovní plochu.
- Doprostřed placiček si dáme náplň a balíme do úhledných kuliček.
- Knedlíky vaříme 12-15 minut osolené horké vodě.
- Smažená cibulka
- V pánvi si rozpustíme zbytek sádla.
- Druhou cibuli si rozkrojíme na poloviny a ty pak rozkrájíme na tenká půlkolečka.
- Cibulku dáme zvolna smažit na sádlo do zlatova a pak s ní zasypeme knedlíky.
Poznámky
- Recept na zelí najdete u Svatomartinské husy.
- Knedlíky můžete obalit v opražené strouhance, do níž zamícháte na drobné nasekanou petrželku.