Pečený králík s baby špenátem a omáčkou z výpeku

Pečený králík s vepřovým bůčkem, baby špenátem, omáčkou z výpeku a vařeným bramborem
Zařazení: NezařazenéPočet porcí
4
porceČas přípravy
6
hodin50
minutDoba vaření
40
minutIngredience
- Pečený králík s vepřovým bůčkem a omáčka
1 celý pečený králík
500g vepřového bůčku
1 PL drcený kmín
2 PL majoránka
2 ks červené cibule
2 dcl černé pivo
2 snítky tymiánu
5 stroužků česneku
sůl
pepř
5 PL másla na omáčku
- Špenát
800 g baby špenátu
3 stroužky česneku
1 ks cibule
2 PL másla
sůl
pepř
- Vařené brambory
800g brambor
sůl
1 hrst petrželky
Postup
- Pečený králík s vepřovým bůčkem a omáčka
- Králíka si rozporcujeme, bůček nakrájíme na větší kostky, vše v míse osolíme, okmínujeme, opepříme, posypeme majoránkou, kterou jsme předtím promnuli v ruce a přidáme nastrouhaný nebo prolisovaný česnek.
- Pořádně rukama promícháme a v masírujeme koření do masa.
- Do pekáče si vyskládáme na půlkolečka pokrájenou cibuli, na ni vyskládáme králíka a bůček, podlijeme pivem, přiklopíme a dáme péct
- Pečeme 6 hodin na 110 st
- Po 6 hodinách vyndáme z trouby, slijeme všechnu šťávu včetně cibule z pekáče a dáme dopéci na 180st 50 minut
- Šťávu mezitím na plotýnce zredukujeme na polovinu, rozmixujeme tyčovým mixerem, přecedíme přes jemné síto a vmícháme povolené máslo.
- Baby špenát
- Špenát si řádně propereme ve studené vodě a necháme okapat nebo vysušíme v čisté utěrce.
- Cibuli si nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na másle.
- Přidáme na tenké plátky pokrájený česnek a pár minut mícháme.
- Nyní osolíme opepříme a přidáme špenát, který zlehka promícháme.
- Přiklopíme a necháme 1 minutu dusit.
- Následně sundáme pokličku, vmícháme máslo ochutnáme a případně dosolíme.
- Vařené brambory
- Brambory oloupeme, řádně umyjeme a dáme vařit do osolené vody, až budou měkké
- Po uvaření brambory slijeme a posypeme sekanou petrželkou.
Poznámky
- Brambory můžete vařit s kmínem, budou mít lepší chuť.