Moravské jarní kapustové závitky

Moravské jarní kapustové závitky
Porce
4
porceČas přípravy
1
hodinaKalorie
5
hodin19
minutTyp jídla
masožravec
Ingredience
8 velkých listů kapusty
300g mletého vepřového (nebo hovězího nebo mix)
150g mrkve
2 hrsti pohanky lámanky
2 dcl octa
1 ČL drceného kmínu
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
špetka muškátového oříšku
2 PL rajčatového protlaku
1 menší cibule
1 stroužek česneku
hrst zelené petrželky
1 ČL oleje
2 litry vody
miska vody s ledem
sůl, pepř
Postup
- Vytvoříme si nálev z vody, jedné lžíce soli, nového koření, bobkového listu a octa.
- Oloupeme horní listy kapusty (8 ks), omyjeme, pokrájíme a dáme vařit do nálevu.
- Pěkné listy kapusty dáme spařit na 2 minuty do vroucího nálevu a následně zchladíme ve vodě s ledem.
- Náplň do závitků:
Na drobno pokrájenou cibulku orestujeme na pánvi s rozpáleným olejem. Přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev, mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, prolisovaný česnek a vše zarestujeme. Následně přidáme rajčatový protlak a opět zarestujeme. Do takto připravené směsi zamícháme pohanku a můžeme plnit. - Vezmeme si spařené listy kapusty a do každého dáme dvě lžíce směsi, zabalíme a pokládáme do pekáčku.
- Všech 8 závitků dáme do pekáčku, zalijeme rozvorem a necháme péct v troubě na 160°C / 30 minut.
- Po upečení závitky naservírujeme na talíř a podáváme s domácí zeleninovou hořčicí.
Poznámky
- Závitky doporučujeme servírovat k obědové polévce moravské fópá od Viki