Moravské jarní kapustové závitky

Moravské jarní kapustové závitky

Moravské jarní kapustové závitky

Recept od Pepa Nemrava
Porce

4

porce
Čas přípravy

1

hodina 
Kalorie

5

hodin 

19

minut
Typ jídla

masožravec

Ingredience

  • 8 velkých listů kapusty

  • 300g mletého vepřového (nebo hovězího nebo mix)

  • 150g mrkve

  • 2 hrsti pohanky lámanky

  • 2 dcl octa

  • 1 ČL drceného kmínu

  • 4 kuličky nového koření

  • 2 bobkové listy

  • špetka muškátového oříšku

  • 2 PL rajčatového protlaku

  • 1 menší cibule

  • 1 stroužek česneku

  • hrst zelené petrželky

  • 1 ČL oleje

  • 2 litry vody

  • miska vody s ledem

  • sůl, pepř

Postup

  • Vytvoříme si nálev z vody, jedné lžíce soli, nového koření, bobkového listu a octa.
  • Oloupeme horní listy kapusty (8 ks), omyjeme, pokrájíme a dáme vařit do nálevu.
  • Pěkné listy kapusty dáme spařit na 2 minuty do vroucího nálevu a následně zchladíme ve vodě s ledem.
  • Náplň do závitků:
    Na drobno pokrájenou cibulku orestujeme na pánvi s rozpáleným olejem. Přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev, mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, prolisovaný česnek a vše zarestujeme. Následně přidáme rajčatový protlak a opět zarestujeme. Do takto připravené směsi zamícháme pohanku a můžeme plnit.
  • Vezmeme si spařené listy kapusty a do každého dáme dvě lžíce směsi, zabalíme a pokládáme do pekáčku.
  • Všech 8 závitků dáme do pekáčku, zalijeme rozvorem a necháme péct v troubě na 160°C / 30 minut.
  • Po upečení závitky naservírujeme na talíř a podáváme s domácí zeleninovou hořčicí.

Poznámky

  • Závitky doporučujeme servírovat k obědové polévce moravské fópá od Viki