Kuřecí srdíčka na smetaně s šiškami

Kuřecí srdíčka na smetaně s šiškami od Pepy
Zařazení: Recepty, ÚnorPorce
4
porceČas přípravy
1
hodinaKalorie
14
hodin25
minutTyp jídla
Extra chutné
Ingredience
600 g kuřecích srdíček
200g mrkve
150g celeru
150g petržele
sůl
pepř
8 PL másla
250ml smetany
špetka muškátového oříšku
0,5l kuřecího vývaru
1 cibule
2 žloutky
1PL citronové šťávy
Postup
- Srdíčka nakrájíme na kolečka (4mm). Ošklivé konce srdíček dáme vařit do vývaru.
- Srdíčka orestujeme na másle a dáme stranou.
- V hrnci na másle orestujeme kořenovou zeleninu a cibuli – vše nakrájené na kostičky.
- Zeleninu zalijeme vývarem, podle chuti osolíme a opepříme a vaříme do změknutí.
- Poté tuto smě zalijeme ½ smetany (33%) a povaříme.
- Do druhé poloviny smetany přidáme žloutky a za stálého míchání přiléváme ke směsi.
- Na závěr přidáme orestovaná srdíčka a podle chuti muškátový oříšek a citron.
- Abychom docílili zhoustnutí přidáme ještě 2 PL másla a metličkou zašleháme.
Bramborovo-mrkvové šišky
- 400g brambor
- 150g mrkve
- 200g polohrubé mouky
- 2 vejce
- sůl
POSTUP
- Brambory ve šlupce dáme vařit společně s mrkví do hrnce.
- Mrkev bude měkká dříve, tak ji vyndáme a brambory dovaříme také do měkka.
- Mrkev i brambory nastrouháme na jemném struhadle, dosolíme, přidáme vejce a mouku.
- Vytvarujeme šišky, které vkládáme do vařící osolené vody.
- Šišky vaříme dokud nevyplavou na hladinu.
- Poté je vytáhneme a dáme do studené vody, dokud naopak neklesnou ke dnu.
- Na závěr šišky orestujeme na másle.