Kuřecí srdíčka na smetaně s šiškami

Kuřecí srdíčka na smetaně s šiškami

Kuřecí srdíčka na smetaně s šiškami od Pepy

Recept od Pepa NemravaZařazení: Recepty, Únor
Porce

4

porce
Čas přípravy

1

hodina 
Kalorie

14

hodin 

25

minut
Typ jídla

Extra chutné

Ingredience

  • 600 g kuřecích srdíček

  • 200g mrkve

  • 150g celeru

  • 150g petržele

  • sůl

  • pepř

  • 8 PL másla

  • 250ml smetany

  • špetka muškátového oříšku

  • 0,5l kuřecího vývaru

  • 1 cibule

  • 2 žloutky

  • 1PL citronové šťávy

Postup

  • Srdíčka nakrájíme na kolečka (4mm). Ošklivé konce srdíček dáme vařit do vývaru.
  • Srdíčka orestujeme na másle a dáme stranou.
  • V hrnci na másle orestujeme kořenovou zeleninu a cibuli – vše nakrájené na kostičky.  
  • Zeleninu zalijeme vývarem, podle chuti osolíme a opepříme a vaříme do změknutí.
  • Poté tuto smě zalijeme ½ smetany (33%) a povaříme.
  • Do druhé poloviny smetany přidáme žloutky a za stálého míchání přiléváme ke směsi.
  • Na závěr přidáme orestovaná srdíčka a podle chuti muškátový oříšek a citron.
  • Abychom docílili zhoustnutí přidáme ještě 2 PL másla a metličkou zašleháme.

Bramborovo-mrkvové šišky

  • 400g brambor
  • 150g mrkve
  • 200g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • sůl

POSTUP

  • Brambory ve šlupce dáme vařit společně s mrkví do hrnce.
  • Mrkev bude měkká dříve, tak ji vyndáme a brambory dovaříme také do měkka.
  • Mrkev i brambory nastrouháme na jemném struhadle, dosolíme, přidáme vejce a mouku.
  • Vytvarujeme šišky, které vkládáme do vařící osolené vody.
  • Šišky vaříme dokud nevyplavou na hladinu.
  • Poté je vytáhneme a dáme do studené vody, dokud naopak neklesnou ke dnu.
  • Na závěr šišky orestujeme na másle.