Kuře s jarní bylinkovou nádivkou a šťouchanými brambory

Kuře s jarní bylinkovou nádivkou a šťouchanými brambory od Viki
Zařazení: Březen, ReceptyPorce
2
porceČas přípravy
1
hodina40
minutKalorie
7
hodin30
minutTyp jídla
Masité
Ingredience
- Bylinková nádivka
1 žitný rohlík
200 ml mléko
1 vejce
čerstvé bylinky: pažitka, petrželka
sůl, pepř
muškátový oříšek
1 cibule
- Kuře pečené s nádivkou
½ kuřete
1 velká cibule
- Šťouchané brambory
500g brambor
jarní cibulka
1 PL másla
Postup
- Bylinková nádivka
- Rohlík rozkrájený na kostičky opražíme na pánvi na sucho.
- Vajíčko rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku – z bílku vyšleháme sníh.
- Žloutek přidáme do vlažného mléka, osolíme opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.
- Mléko se žloutkem rozšleháme, přidáme bylinky, rohlík na kostičky, zamícháme a opatrně vmícháme bílky.
- Kuře pečené s nádivkou
- Stehna z kuřete si vykostíme (na kapsu) naplníme nádivkou, osolíme, opepříme a okmínujeme.
- Křídlo si osolíme opepříme a okmínujeme.
- Vše vložíme do pekáčku a přidáme zbytek i nádivky a na měsíčky pokrájenou cibulku.
- Podlijeme 1dcl vody.
- Pekáček přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby na 180°C / 45min.
- Po 45ti minutách odkryjeme a dopékáme 15 minut na kůrčičku.
- Šťouchané brambory
- Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody.
- Když jsou brambory měkké slijeme vodu, přidáme nasekané bylinky a rozšťoucháme se lžící másla.