Kuře s jarní bylinkovou nádivkou a šťouchanými brambory

Kuře s jarní bylinkovou nádivkou a šťouchanými brambory

Kuře s jarní bylinkovou nádivkou a šťouchanými brambory od Viki

Recept od Viktorie HrazdílkováZařazení: Březen, Recepty
Porce

2

porce
Čas přípravy

1

hodina 

40

minut
Kalorie

7

hodin 

30

minut
Typ jídla

Masité

Ingredience

  • Bylinková nádivka
  • 1 žitný rohlík

  • 200 ml mléko

  • 1 vejce

  • čerstvé bylinky: pažitka, petrželka

  • sůl, pepř

  • muškátový oříšek

  • 1 cibule

  • Kuře pečené s nádivkou
  • ½ kuřete

  • 1 velká cibule

  • Šťouchané brambory
  • 500g brambor

  • jarní cibulka

  • 1 PL másla

Postup

  • Bylinková nádivka
  • Rohlík rozkrájený na kostičky opražíme na pánvi na sucho.
  • Vajíčko rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku – z bílku vyšleháme sníh.
  • Žloutek přidáme do vlažného mléka, osolíme opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.
  • Mléko se žloutkem rozšleháme, přidáme bylinky, rohlík na kostičky, zamícháme a opatrně vmícháme bílky.
  • Kuře pečené s nádivkou
  • Stehna z kuřete si vykostíme (na kapsu) naplníme nádivkou, osolíme, opepříme a okmínujeme.
  • Křídlo si osolíme opepříme a okmínujeme.
  • Vše vložíme do pekáčku a přidáme zbytek i nádivky a na měsíčky pokrájenou cibulku.
  • Podlijeme 1dcl vody.
  • Pekáček přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby na 180°C / 45min.
  • Po 45ti minutách odkryjeme a dopékáme 15 minut na kůrčičku.
  • Šťouchané brambory
  • Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody.
  • Když jsou brambory měkké slijeme vodu, přidáme nasekané bylinky a rozšťoucháme se lžící másla.