Kuře na pivě s cibulovým chlebem a mrkvovým salátkem

Kuře na pivě s cibulovým chlebem a mrkvovým salátkem od Pepy
Zařazení: Březen, ReceptyPorce
2
porceČas přípravy
1
hodina30
minutKalorie
9
hodin10
minutTyp jídla
S pivem
Ingredience
½ kuřete
½ litru piva Černý Kozel
sůl, pepř, kmín
2PL medu
2ks cibule
2 lžíce másla
- Mrkvový salátek
300g mrkve
1PL cukru
1ČL octu
Postup
- Kuře rozčtvrtíme, osolíme, opepříme a okmínujeme pořádně ze všech stran.
- Z piva, medu a soli si připravíme marinádu ve které kuře obalíme a vložíme ho do pekáčku.
- Zbytek marinády nalijeme ke kuřeti do pekáčku a přidáme na měsíčky pokrájenou cibuli.
- Pekáček přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby na 180°C / 45min.
- Po 45ti minutách odkryjeme alobal, na každý kus kuřete dáme lžíci másla a dopékáme 15 minut na kůrčičku.
- TIP kuře podáváme s domácím kváskovým cibulovým chlebem.
- Mrkvový salátek
- Mrkev nastrouháme na drobno.
- Nastrouhanou mrkve osolíme, opepříme, osladíme a okyselíme dle chuti.