Kuře na pivě s cibulovým chlebem a mrkvovým salátkem

Kuře na pivě s cibulovým chlebem a mrkvovým salátkem

Kuře na pivě s cibulovým chlebem a mrkvovým salátkem od Pepy

Recept od Pepa NemravaZařazení: Březen, Recepty
Porce

2

porce
Čas přípravy

1

hodina 

30

minut
Kalorie

9

hodin 

10

minut
Typ jídla

S pivem

Ingredience

  • ½ kuřete

  • ½ litru piva Černý Kozel

  • sůl, pepř, kmín

  • 2PL medu

  • 2ks cibule

  • 2 lžíce másla

  • Mrkvový salátek
  • 300g mrkve

  • 1PL cukru

  • 1ČL octu

Postup

  • Kuře rozčtvrtíme, osolíme, opepříme a okmínujeme pořádně ze všech stran.
  • Z piva, medu a soli si připravíme marinádu ve které kuře obalíme a vložíme ho do pekáčku.
  • Zbytek marinády nalijeme ke kuřeti do pekáčku a přidáme na měsíčky pokrájenou cibuli.
  • Pekáček přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby na 180°C / 45min.
  • Po 45ti minutách odkryjeme alobal, na každý kus kuřete dáme lžíci másla a dopékáme 15 minut na kůrčičku.
  • TIP kuře podáváme s domácím kváskovým cibulovým chlebem.
  • Mrkvový salátek
  • Mrkev nastrouháme na drobno.
  • Nastrouhanou mrkve osolíme, opepříme, osladíme a okyselíme dle chuti.