Králík na smetaně s Karlovarským knedlíkem

Králík na smetaně s Karlovarským knedlíkem
Zařazení: NezařazenéPorce
4
porceČas přípravy
2
minutyKalorie
11
hodin28
minutTyp jídla
Masité
Ingredience
- Králík na smetaně
4 ks Králičí stehno zadní
1 cibule
150g mrkve
100g celeru
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce octa
500ml kuřecího vývaru
4 lžíce sádla
200ml smetany
Sůl, pepř
6 kuliček nového koření
4 bobkový list
8 kuliček celého pepře
Muškátový oříšek
- Karlovarský knedlík
8 rohlíků
2 vejce
250 ml mléka
50 g másla
1 cibule
1hrst zelené petrželky
Sůl, pepř
Muškátový oříšek
Postup
- Králík na smetaně
- Králičí stehna osolte opepřete, pomažte plnotučnou hořčicí a vložte do pekáčku
- Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky dáme do mísy, osolíme opepříme, přidáme ocet, bobkový list, nové koření a celý pepř. Pořádně promícháme, nasypeme do pekáčku ke stehnům a přidáme 3 lžíce sádla. Přiklopíme nebo zabalíme do alobalu a necháme minimálně 12 hodin naložit. Ideálně však do druhého dne.
- Po naložení dáme do trouby na 120 st a pečeme 2 hodiny.
- Po vyndání z trouby vyjmeme stehna a dáme orestovat na rozpálené sádlo ze všech stran.
- Ze směsi zeleniny vyjmeme bobkový list, nové koření a černý pepř.
- Ze směsi zeleniny vyjmeme bobkový list, nové koření a černý pepř. Dáme do mixéru a rozmixujeme. Kdo chce může přepasíyrovat. Z kastrolu kde jsme restovali stehna stehna vyndáme a nalijeme rozmixovanou směs.
- Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Následně přidáme smetanu a povaříme 10 minut. Stehna vrátíme do omáčky, aby se ohřála a můžeme podávat.
- Karlovarský knedlík
- Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do trouby opražit (120 st. 20min)
- Vejce rozklepneme oddělíme žloutek od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
- V rendlíku rozpálíme máslo a na něm zesklovatíme cibulku nakrájenou na drobno.
- V mléce rozkvedláme žloutky přidáme sůl pepř a špetku muškátového oříšku.
- Opražené rohlíky dáme do mísy zalijeme máslem s cibulkou, směsí mléka a žloutků nakonec přidáme nasekanou petrželku.
Pořádně promícháme. - Na pracovní plochu si položíme potravinářskou folii a do ní zabalíme směs, z které vytvarujeme knedlíky a pořádně utáhneme.
- Knedlíky vaříme v osolené vodě 20-25 minut.
- Váleček knedlíku můžeme před nakrájením ještě opéct na másle.