Králík na smetaně s Karlovarským knedlíkem

Králík na smetaně s Karlovarským knedlíkem

Králík na smetaně s Karlovarským knedlíkem

Recept od Pepa NemravaZařazení: Nezařazené
Porce

4

porce
Čas přípravy

2

minuty
Kalorie

11

hodin 

28

minut
Typ jídla

Masité

Ingredience

  • Králík na smetaně
  • 4 ks Králičí stehno zadní

  • 1 cibule

  • 150g mrkve

  • 100g celeru

  • 2 lžíce plnotučné hořčice

  • 2 lžíce octa

  • 500ml kuřecího vývaru

  • 4 lžíce sádla

  • 200ml smetany

  • Sůl, pepř

  • 6 kuliček nového koření

  • 4 bobkový list

  • 8 kuliček celého pepře

  • Muškátový oříšek

  • Karlovarský knedlík
  • 8 rohlíků

  • 2 vejce

  • 250 ml mléka

  • 50 g másla

  • 1 cibule

  • 1hrst zelené petrželky

  • Sůl, pepř

  • Muškátový oříšek

Postup

  • Králík na smetaně
  • Králičí stehna osolte opepřete, pomažte plnotučnou hořčicí a vložte do pekáčku
  • Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky dáme do mísy, osolíme opepříme, přidáme ocet, bobkový list, nové koření a celý pepř. Pořádně promícháme, nasypeme do pekáčku ke stehnům a přidáme 3 lžíce sádla. Přiklopíme nebo zabalíme do alobalu a necháme minimálně 12 hodin naložit. Ideálně však do druhého dne.
  • Po naložení dáme do trouby na 120 st a pečeme 2 hodiny.
  • Po vyndání z trouby vyjmeme stehna a dáme orestovat na rozpálené sádlo ze všech stran.
  • Ze směsi zeleniny vyjmeme bobkový list, nové koření a černý pepř.
  • Ze směsi zeleniny vyjmeme bobkový list, nové koření a černý pepř. Dáme do mixéru a rozmixujeme. Kdo chce může přepasíyrovat. Z kastrolu kde jsme restovali stehna stehna vyndáme a nalijeme rozmixovanou směs.
  • Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Následně přidáme smetanu a povaříme 10 minut. Stehna vrátíme do omáčky, aby se ohřála a můžeme podávat.
  • Karlovarský knedlík
  • Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do trouby opražit (120 st. 20min)
  • Vejce rozklepneme oddělíme žloutek od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  • V rendlíku rozpálíme máslo a na něm zesklovatíme cibulku nakrájenou na drobno.
  • V mléce rozkvedláme žloutky přidáme sůl pepř a špetku muškátového oříšku.
  • Opražené rohlíky dáme do mísy zalijeme máslem s cibulkou, směsí mléka a žloutků nakonec přidáme nasekanou petrželku.
    Pořádně promícháme.
  • Na pracovní plochu si položíme potravinářskou folii a do ní zabalíme směs, z které vytvarujeme knedlíky a pořádně utáhneme.
  • Knedlíky vaříme v osolené vodě 20-25 minut.
  • Váleček knedlíku můžeme před nakrájením ještě opéct na másle.