Francouzské brambory

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Recept od Pepa NemravaZařazení: Říjen
Počet porcí

4

porce
Čas přípravy

20

minut
Doba vaření

40

minut
Kalorie

480

kcal

Ingredience

  • 800g brambor

  • 250g gothaje

  • 6ks vajec

  • 1ks cibule

  • 250ml smetany

  • Sůl

  • Pepř

Postup

  • Brambory předem uvařené v osolené vodě oloupeme a promáčkneme přes drátěné kolečko
  • 4 vajíčka uvařená na tvrdo oloupeme a taky promáčkneme přes drátěné kolečko
  • Gothaj nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi, pak přidáme bez vypečeného tuku k bramborám a vajíčkům
  • Na vypečeném tuku necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli a přidáme k ostatním ingrediencím.
  • Osolíme, opepříme, zamícháme a dáme do pekáčku
  • Dáme do trouby a pečeme na 180st 15 minut
  • Mezitím si vyklepneme do smetany zbylá dvě vajíčka osolíme a rozšleháme
  • Po 15 minutách zalijeme pekáček směsí vajíček a smetany a pečeme dalších 15-20 minut

Poznámky

  • Pekáček je dobré předem vymazat trochou vypečeného tuku
  • k francouzským bramborám já podávám kyselou okurku