Francouzské brambory

Francouzské brambory
Zařazení: ŘíjenPočet porcí
4
porceČas přípravy
20
minutDoba vaření
40
minutKalorie
480
kcalIngredience
800g brambor
250g gothaje
6ks vajec
1ks cibule
250ml smetany
Sůl
Pepř
Postup
- Brambory předem uvařené v osolené vodě oloupeme a promáčkneme přes drátěné kolečko
- 4 vajíčka uvařená na tvrdo oloupeme a taky promáčkneme přes drátěné kolečko
- Gothaj nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi, pak přidáme bez vypečeného tuku k bramborám a vajíčkům
- Na vypečeném tuku necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli a přidáme k ostatním ingrediencím.
- Osolíme, opepříme, zamícháme a dáme do pekáčku
- Dáme do trouby a pečeme na 180st 15 minut
- Mezitím si vyklepneme do smetany zbylá dvě vajíčka osolíme a rozšleháme
- Po 15 minutách zalijeme pekáček směsí vajíček a smetany a pečeme dalších 15-20 minut
Poznámky
- Pekáček je dobré předem vymazat trochou vypečeného tuku
- k francouzským bramborám já podávám kyselou okurku