Dýňové noky s houbovou omáčkou

Dýňové noky s houbovou omáčkou
Zařazení: ŘíjenPočet porcí
4
porceČas přípravy
30
minutDoba vaření
40
minutKalorie
300
kcalIngredience
300g hladké mouky
150g dýňového pyré
1 vejce
sůl
Houbová omáčka:nasbírané lesní houby
1ČL kmínu
1PL masla
1 smetana na vaření
sůl
pepř
Postup
- Začneme tím, že uvaříme dýni v osolené vodě do měkka (cca 8 min)
- Mouku smícháme se solí
- Přidáme vidličkou rozmačkanou dýni (vzniklo nám dýňové pyré) a vejce
- Směs zpracujeme v těsto, ze kterého tvarujeme noky, které vaříme v lehce osolené vodě do vyplavání na hladinu.
Houbová omáčka - Nasbírané houby nakrájíme a na másle orestujeme, osolíme opepříme a přidáme kmín
- Přidáme smetanu a necháme provařit dokud nám omáčka nezhoustne
- Na závěr do omáčky můžeme přidat nasekanou petrželku
- Omáčku servírujeme s dýňovými noky