Dýňové noky s houbovou omáčkou

Dýňové noky s houbovou omáčkou

Dýňové noky s houbovou omáčkou

Recept od Viktorie HrazdílkováZařazení: Říjen
Počet porcí

4

porce
Čas přípravy

30

minut
Doba vaření

40

minut
Kalorie

300

kcal

Ingredience

  • 300g hladké mouky

  • 150g dýňového pyré

  • 1 vejce

  • sůl

    Houbová omáčka:

  • nasbírané lesní houby

  • 1ČL kmínu

  • 1PL masla

  • 1 smetana na vaření

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Začneme tím, že uvaříme dýni v osolené vodě do měkka (cca 8 min)
  • Mouku smícháme se solí
  • Přidáme vidličkou rozmačkanou dýni (vzniklo nám dýňové pyré) a vejce
  • Směs zpracujeme v těsto, ze kterého tvarujeme noky, které vaříme v lehce osolené vodě do vyplavání na hladinu.

    Houbová omáčka
  • Nasbírané houby nakrájíme a na másle orestujeme, osolíme opepříme a přidáme kmín
  • Přidáme smetanu a necháme provařit dokud nám omáčka nezhoustne
  • Na závěr do omáčky můžeme přidat nasekanou petrželku
  • Omáčku servírujeme s dýňovými noky