Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka od Pepy
Zařazení: Leden, ReceptyPorce
6
porceČas přípravy
3
hodinyKalorie
9
hodinTyp jídla
Masité
Ingredience
1kg vepřového bůčku
100g protlaku
0,5l černého piva
200g cibule
5 stroužků česneku
120g červené papriky
1ČL kmínu
1PL majoránky
2PL sádla
špetka chilli
sůl, pepř
Postup
- Nejprve nakrájíme veškerou zeleninu, kterou dáme do pekáčku.
- Do vepřové bůčku uděláme zářezy a do zářezů vložíme česnek nakrájený na plátky.
- Bůček dále nasolíme, napepříme a nakmínujeme. Takto připravený bůček dáme spolu s pivem, protlakem a nakrájenou zeleninou péct do trouby na 160°C/2h.
- Upečený bůček se zeleninou rozmixujeme a nandáme do sklenic. Na závěr takto rozmixovanou pomazánku zalijeme vrstvičkou rozpuštěného sádla.
- Pomazánku podáváme s domácím škvarkovým kváskovým chlebem.