Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka od Pepy

Recept od Pepa NemravaZařazení: Leden, Recepty
Porce

6

porce
Čas přípravy

3

hodiny 
Kalorie

9

hodin 
Typ jídla

Masité

Ingredience

  • 1kg vepřového bůčku

  • 100g protlaku

  • 0,5l černého piva

  • 200g cibule

  • 5 stroužků česneku

  • 120g červené papriky

  • 1ČL kmínu

  • 1PL majoránky

  • 2PL sádla

  • špetka chilli

  • sůl, pepř

Postup

  • Nejprve nakrájíme veškerou zeleninu, kterou dáme do pekáčku.
  • Do vepřové bůčku uděláme zářezy a do zářezů vložíme česnek nakrájený na plátky.
  • Bůček dále nasolíme, napepříme a nakmínujeme. Takto připravený bůček dáme spolu s pivem, protlakem a nakrájenou zeleninou péct do trouby na 160°C/2h.
  • Upečený bůček se zeleninou rozmixujeme a nandáme do sklenic. Na závěr takto rozmixovanou pomazánku zalijeme vrstvičkou rozpuštěného sádla.
  • Pomazánku podáváme s domácím škvarkovým kváskovým chlebem.