Myslivecký guláš z divočáka

Myslivecký guláš z divočáka

Myslivecký guláš z divočáka

Recept od Pepa NemravaZařazení: Nezařazené, Recepty, Říjen
Počet porcí

4

porce
Čas přípravy

1

hodina 

30

minut
Doba vaření

2

hodiny 
Kalorie

360

kcal

Ingredience

  • 800g kýty z divočáka

  • 800g cibule

  • 6 lžic sádla

  • 300ml pivo

  • 150g rajčatového protlaku

  • 1 lžíce sladké papriky

  • 1 lžíce drceného kmínu

  • 4 kuličky jalovce

  • 6 kuliček nového koření

  • 3ks bobkového listu

  • 2 lžíce sušené majoránky

  • sůl

  • pepř

  • 0,5l vody

Postup

  • V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a zarestujeme do hněda.
    K cibuli přidáme drcený komín a mletou papriku a zlehka zarestujeme aby paprika nezhořkla.
  • Na cibuli dáme na větší kostky nakrájenou kýtu z divočáka, řádně zarestujeme, osolíme a opepříme.
  • Přidáme rajčatový protlak a zarestujeme zhruba 4 minuty.
  • Následně zalijeme pivem a 0,5l vody, poté přidáme nové koření, bobkový list a jalovec (já koření dávám do sítka na čaj, abych ho pak mohl lehce vyndat).
  • Nyní necháme dusit, dokud není maso měkké.
  • Po změknutí masa, do guláše v ruce rozedmeme majoránku, případně, že guláš bude moc hustý přilijeme vodu.
  • Na talíři ještě posypeme čerstvou cibulkou a podáváme s chlebem