Myslivecký guláš z divočáka

Myslivecký guláš z divočáka
Zařazení: Nezařazené, Recepty, ŘíjenPočet porcí
4
porceČas přípravy
1
hodina30
minutDoba vaření
2
hodinyKalorie
360
kcalIngredience
800g kýty z divočáka
800g cibule
6 lžic sádla
300ml pivo
150g rajčatového protlaku
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce drceného kmínu
4 kuličky jalovce
6 kuliček nového koření
3ks bobkového listu
2 lžíce sušené majoránky
sůl
pepř
0,5l vody
Postup
- V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a zarestujeme do hněda.
K cibuli přidáme drcený komín a mletou papriku a zlehka zarestujeme aby paprika nezhořkla. - Na cibuli dáme na větší kostky nakrájenou kýtu z divočáka, řádně zarestujeme, osolíme a opepříme.
- Přidáme rajčatový protlak a zarestujeme zhruba 4 minuty.
- Následně zalijeme pivem a 0,5l vody, poté přidáme nové koření, bobkový list a jalovec (já koření dávám do sítka na čaj, abych ho pak mohl lehce vyndat).
- Nyní necháme dusit, dokud není maso měkké.
- Po změknutí masa, do guláše v ruce rozedmeme majoránku, případně, že guláš bude moc hustý přilijeme vodu.
- Na talíři ještě posypeme čerstvou cibulkou a podáváme s chlebem